Splhej.wz.cz - Referáty a čtenářský deník - domů
Autor(asi): Kristýna Karvánková    |    Zobrazit obrázky k referátu    Tisk Vytisknout referát

Panda Velká


Panda Velká

Třída:savci
Řád:šelmi
Čeleď:medvědi
Výška:stojící samec 1,5 metru,samice bývají o něco nižší
Hmotnost:až 120 kilogramů
Výskyt:jihozápadní čína

Zajímavost
Panda velká se denně věnuje šesnáct hodin i více hodin příjímání potravy,ale za tuto celou dobu stráví jen tolik,co sežera za tu necelou hodinu.Panda velká má nejsilnější stoličky ze všech šelen na světě.Sežerou až 12-14 kiligramů za jednu hodinu trávy a lystí ze stromů.


Ohrožení
Žije jen 1000 kůsů a to v 28 oblastech na severu.
Vysoká škola manažerské informatiky a ekonomiky Praha.